Gebr. Simons & Zonen

The Netherlands

Wie is online

We hebben 4266 gasten en 3 leden online

Translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Login Form

Nieuwe gebruikers

  • Raymondoriny
  • MichaelaweF
  • AmbroseaHiz
  • Glenntikidoda
  • DennisseHiC

Kweekcentrum Limburg

Beste sportvrienden,het kweekcentrum Gebroeders Simons is uitgeroepen tot het beste kweekcentrum van Europa.En dat word je niet zo maar.Nee dan zul je met feiten moeten komen.En die bewijzen dat er goede duiven in Ransdaal worden geboren zijn er in overvloed,en ook de nazaten hieruit. Maar dat kan ook niet anders als je beschikt over een zo breed en kwalitatief materiaal.Bijna alle wereldrassen zijn in Ransdaal vertegenwoordigd.We beginnen met het soort van de gebroeders Janssen die hier nog zuiver aanwezig zijn.En dan hebben we het nog over de echte goede lijnen van de Mennekes uit het wereld beroemde Arendonk,de Merckx,de Raket,de 019,de Schouwman,de Bange,de Grote Stier,en de Geeloger.Welke topper is er niet groot mee geworden ?De Rode Vossen enz.En er werden er ook nog bij gehaald bij onze vriend Van Boxtel. Dan verder het good old Jan Aarden ras waar wereldwijd keihard mee gevlogen word.Verder mogen we ook een ras uit Broekhuizenvorst niet vergeten.Sjef van Wanroy met zijn superlijnen.De 90,De Maaskant,De westerhuis,de Spin,de Pau enz.                  


De van der Wegens waar ook nog overal Nationale top duiven uit voort vloeien.En dan spreken we over de wereldduif Het Oud Doffertje waar van veel nazaten in Ransdaal vertoeven.En we mogen zeker onze Jantje Theelen niet vergeten,onze vliegende kastelein uit Buggenum.Ook zijn soort is ruimschoots bij de Familie Simons vertegenwoordicht.ja de kleur rood tiert hier ook welig.En ook onze grootmeester Jo Simons heeft hier uit ook zijn eigen ras ontwikkelt. De kruisingsproducten Janssen/van Wanroy,en Janssen /Aarden Janssen/Braakhuis doen het ook voortreffelijk,dit hebben de gebroeders op de Z.L.U. vlucht afgelopen jaar ook zelf wel weer bewezen.Nationaal Bordeaux Jaarlingen 5279 duiven op een afstand van 820,946 km spelen ze 4-5-6-10-21-24-25-28-31-33 enzovoort. En dit tegen de aller grootsten op deze zware Z.L.U.Vluchten,en dit is geen oude koek maar in 2004 ! Ook van Jean Hasoul werden er duiven voor het echte zware werk bij gehaald. Tot slot willen wij u een oersterk fond ras niet onthouden namelijk het soort van de Zwarte Moordenaars van Wijlen Marcel Braakhuis. Wie kent hem niet ? Wat deze man heeft gepresteerd is bijna ongelooflijk.En dat Jo een goede neus voor duiven had blijkt uit het feit dat er nu nog topprestaties met deze duiven worden gehaald.Ja Jo heeft ze rechtstreeks Bij Marcel gehaald.Ja uit deze nazaten van  PA  72-313744 x MOEDERKE 73-978664 vliegen er in het jaar 2004 nog duiven nationaal rats aan de kop.Op de voorlopige eindstand Nationaal Duifkampioenschappen meerdaagse fond 2004 staat op de derde plek een duif die werd gekweekt uit een zuivere Braakhuisdoffer welke rechtstreeks van ons kweekcentrum kwam zie NPO orgaan Nr 47. Hier worden duiven gekweekt


onder optimale omstandigheden,dat blijkt wel dat er wereldwijd kop word gevlogen met duiven van ons kweekcentrum,en dat zijn er echt te veel om op te noemen.En er word dan ook een keiharde selectie door gevoerd met kweken en vliegen.  

 De Familie Simons.